Български English Deutsch Руский

Вината „Сандански Мискет” и „Розе” могат да станат емблеми на Мелнишкия район

Вината „Сандански Мискет” и „Розе” на изба „Златен Рожен” могат да станат едни от емблемите на района на Мелник и Сандански наред с тези на други производители. Те се произвеждат от възстановения и съществувал преди повече от 20 години сорт”Сандански Мискет” и от традиционната „Широка Мелнишка Лоза”. Това каза собственикът на „Златен Рожен”ЕООД инж. Теодор Осиковски, който поздрави колегите си винопроизводители от региона за празника Трифон Зарезан по радио Фокус. Усилията не само на избата, но и на колегите му са насочени към инвестиции в обновяване на лозовите масиви и работят по отглеждане на нови сортове, допълни инж. Осиковски.

Той заряза лозята на избата в с. Капатово на Трифон Зарезан с пожелание за още по-плодородна година от миналата 2015 година. Празникът бе отбелязан с много музика и веселие от бизнес партньори, приятели и ценители на качественото вино. За доброто настроение на присъстващите допринесе Димитър Туджаров-Шкумбата.


През тази година изба”Златен Рожен” ще инвестира в увеличаване на лозовите си масиви със създаването на нови 70 декара. В момента те са около 180 декара. Направената до момента инвестиция в затворения цикъл на лозови масиви, изграждане на едноименен хотел и производство на вино е за над 6 млн. лв.

Нови два вида бяло и две вина”Розе” ще бъдат предложени на ценителите на виното, с което избата ще разшири продуктовата си гама. В момента от тези видове тя произвежда „Сандански Мискет 2013”, „Сира 2013„ Сира 2015”, „Розе 2013”, „Розе Магнум бутилка 2013” наред с традиционните червените вина.

С висококачествени и уникални вина, каквите например ние произвеждаме, с винените маршрути и възможностите за селски,екотуризъм и ловен туризъм можем не само да популяризираме района на Мелник и Сандански, но и привлечем повече български и чуждестранни туристи. Можем да предложим качествен туристически продукт и да покажем как ние тук съчетаваме традиции и най-съвременните технологии в земеделието и винопроизводството”, подчерта собственикът на „Златен Рожен”.

specific period
add title add title add title